Testimonials

Bavo Bruers


Bavo Bruers
Dobit

De combinatie van de professionaliteit en de ervaringsuitwisselingen geven mij de doorslag om deel te nemen aan de OndernemersUniversiteit. De docenten beheersen hun leerstof grondig maar er wordt ook veel aandacht besteed aan de praktijk en ervaringsuitwisselingen.

Ivana Canini


Ivana Canini
Telluria

Naast de inhoudelijke kennis die je bijleert introduceert de OndernemersUniversiteit je ook in een nieuw netwerk. Als eigenaar-ondernemer bots je vaak tegen een aantal dingen, maar hier merk je dat je niet alleen bent en ook een klankbord krijgt om die dingen op tafel te gooien.

Gert Peetersem


Gert Peetersem
Labor Aiding Systems Europe

De kennis van de docenten in combinatie met de praktijk maken van deze OndernemersUniversiteit een boeiend traject. Doorheen het jaar leer je ook de andere eigenaars-ondernemers beter kennen en leren we ook vooral van elkaar hoe we bepaalde zaken kunnen aanpakken.

Jeremy Looijer


Jeremy Looijer
Belux Mondial Engineering

Tijdens de sessies van de OndernemersUniversiteit vergaar je niet alleen een pak inhoudelijke kennis maar leer je ook collega-ondernemers kennen. Iedereen durft hier pijnpunten op tafel leggen en we wisselen allemaal ervaringen uit. Een interessant traject.

Robin Houben


Robin Houben
Formando

Binnen de OndernemersUniversiteit leer je van andere eigenaars-ondernemers dat iedereen wel eens met dezelfde problemen wordt geconfronteerd. Door daar op een open en eerlijke manier met mekaar over te communiceren leer je telkens opnieuw bij. Daarnaast was ook de inhoudelijke invulling van het programma zeker een meerwaarde.

XBruce PicardXXXX


Bruce Picard
Picard

Binnen de OndernemersUniversiteit kan je je verdiepen in een bepaalde cluster. De kennis van de docent in combinatie met een leuke groep ondernemers in een aangename sfeer zorgde meteen voor een goede groepsdynamiek. De OndernemersUniversiteit maakt me in elk geval sterker als ondernemer.

Max Bijnens


Max Bijnens
Hassal

De OndernemersUniversiteit is een ideale afwisseling tussen theorie en praktijk. We leren bovendien van elkaar waardoor je merkt dat iedereen vaak met dezelfde vragen worstelt. Doorheen het jaar leer je mekaar beter kennen en bouw je ook een nieuw netwerk op.

Marleen Budé


Marleen Budé
Budé Containerbouw

Mijn belangrijkste motivatie om deel te nemen? Up-to-date blijven, de connectie met andere ondernemers en het verrijken van mijn kennis. Het geeft me ook een comfortabel gevoel om te zien dat het ook bij anderen niet altijd van een leien dakje loopt. Daarnaast is het zeer aangenaam om les te krijgen van hoog gekwalificeerde professoren.

oprichting: 1981 | activiteit: fabricage van allround containers | werknemers: 20-tal | omzet: +/- 5 miljoen euro
Steven Corthouts


Steven Corthouts
Herco

De grote openheid tijdens de opleiding maakt alles ‘eerlijk’. Op netwerkmomenten hoor je vaak alleen positieve dingen over een bedrijf. Maar hier kwamen ook de problemen aan bod. Het is een mooi platform om de mensen beter te leren kennen, wat veel interactie met zich meebrengt. En de professor? Die was echt top!

Oprichting: 2005 | Activiteit: trappen, poorten, ballustrades… van inox en metaal | Aantal werknemers: 7 | Omzet: 710.000 euro
Karel Erven


Karel Erven
Confocus

De wisselwerking tussen de deelnemers en de mix van grote en kleine bedrijven is boeiend. Want uiteindelijk botst iedereen op dezelfde problemen. Ik heb een kleiner bedrijf dus ik hoor veel aspecten die voor mij nog toekomstmuziek zijn. Maar ik leer hier wat er kan misgaan en kan me daardoor beter voorbereiden. Dankzij de verschillende sessies groeit er een band met onderlinge openheid. Bij eenmalige evenementen heb je dit niet.

Oprichting: 2004 | Activiteit: opleidingen in nichesectoren zoals advocatuur, publieke sector, zorginstellingen… | Aantal werknemers: 4 | Omzet: 1.000.000 euro
Piero Gallucci


Piero Gallucci
La Baronale

De salesopleiding heeft mijn natuurlijke aanleg voor verkoop verder verfijnd. De gedeelde ervaringen van de medestudenten en de kennis van de coach, hebben me bewust gemaakt van de kleinere aspecten van verkoop. Ik voer nu een verkoopgesprek op een bewuste manier, zonder mijn identiteit te verliezen. De opleiding was zeer professioneel waarbij de professor zijn drive en kwaliteiten naar boven haalde. Wij mochten van zijn skills gebruikmaken om zelf resultaten te boeken.

Oprichting: 1998 | Activiteit: authentieke Italiaanse kwaliteitsproducten, verdeler van Caffe’ PIU’ en Lili’s Tea | Aantal werknemers: 7 | Omzet: 1.700.000 euro
Stefan Janssen


Stefan Janssen
Jet Logistics

De vakkennis van de professoren is een reden op zich om naar de OndernemersUniversiteit te komen. Al denk je dat je veel weet over een bepaald thema, er komen altijd nieuwe items, thema’s en invalshoeken aan bod die je stimuleren om thuis alles nog eens onder de loep te nemen.

Oprichting: 1988 | Activiteit: logistieke oplossingen | Aantal werknemers: 180 | Omzet: 20.000.000 euro
Suzanne Krutzen-Winkens


Suzanne Krutzen-Winkens
Limburgse Urethane Castings NV

De OndernemersUniversiteit geeft een behoorlijke bijdrage aan de invulling van het programma en daarmee ook een groot stuk aan theoretische kennis. Je kan er sparren met collega-ondernemers en een soort van helikopterblik ontwikkelen. We bespreken onze huidige uitdagingen tijdens de workshops. Handig, want als je dagdagelijks met je eigen bedrijf bezig bent, kom je daar vaak gewoon bewust niet aan toe.

Oprichting: 1993 | Activiteit: bekleden van wielen en walsen met polyurethaan | Aantal werknemers: 26 | Omzet: 3,5 miljoen euro
Laurent Licata


Laurent Licata
Licata Vini

De OndernemersUniversiteit is een aanrader voor wie op zoek is naar een aangename en professionele opleiding op niveau. Per cluster worden slechts een 20-tal deelnemers toegelaten zodat de nodige interactiviteit en ervaringsuitwisseling mogelijk zijn. De openheid tussen de deelnemers is een echte meerwaarde. Kortom: aan te bevelen voor wie zijn persoonlijke kennis (en netwerk) wil verrijken.

Oprichting: 1979 | Activiteit: import Italiaanse kwaliteitswijnen | Aantal werknemers: 24 (21 FTE) | Omzet: 6.750.000 euro
Kim Vaessen


Kim Vaessen
Climatrix

Salesorganisatie was voor mij een goede opfrissing van de stof die ik leerde in mijn marketingopleiding. Het divers publiek uit verschillende sectoren en met verschillende aanpakken werkt motiverend. Er was altijd wel iemand die een oplossing kon bieden voor het probleem waarmee we worstelden. Ook de professor, Frank De Pauw was een aangename verrasing! De kennis die deze man in huis heeft is van onschatbare waarde. Ik raad iedereen aan zich in te schrijven!

Oprichting: 2011 | Activiteit: aanbieden van een totaaloplossing voor verwarmen én koelen via de vloer, de wand en/of het plafond | Aantal werknemers: 8 | Omzet: 2.600.000 euro

Geboeid door ons gevarieerd aanbod? Schrijf je dan hier in voor de door jou gekozen cluster(s).