Professionalisering

Businessplan - strategie

Wat na je businessplan? Tijd om de volgende hindernis te nemen. In het Businessplan ‘the next step’ nemen we je mee in een trip om het businessplan en strategie tot een hoger niveau brengen. Hoe kan je als eigenaar-ondernemer je medewerkers ‘meekrijgen’ in de realisatie van je businessplan?

Doelgroep

Je hebt reeds een eerste professionaliseringsronde achter de rug. Je wil jouw strategie en businessplan verfijnen en een inspirerend leider zijn zonder dat dit al je tijd in beslag neemt? Dan is deze cluster jouw ding! Focus op de toekomst van je bedrijf en volg deze weg samen met je managementteam en je medewerkers. Volg deze cluster om meer ‘aan’ je bedrijf te werken dan ‘in’ je bedrijf te werken.

Programma

In de eerste sessie worden we ondergedompeld in het ruime kader en gaan we in op: Businessplannen ‘the next step’ met het opmaken, budgettering en opvolging,...

In de volgende sessies komen onderstaande topics aan bod, telkens gelieerd aan het Businessplan - strategie:

  • Rol van digitalisering: hoe IT systemen helpen bij management beslissingen – dashboarding – KPI,...
  • Change / disruptie: wendbaarheid als must in een snel veranderende wereld. Hoe change gestructureerd in je bedrijf doorvoeren?
  • Leiderschap: Hoe medewerkers stimuleren en ‘eigenaar’ maken van wat ze doen? Het vrijblijvende karakter er uithalen of het feit dat ze vaak blijven wachten tot anderen beslissingen nemen.
  • (variabele) Verloning managementteam (loonstructuur): Verloningen hoe opzetten in structuur (voor iedereen hetzelfde?), het loonhuis, verticaal en horizontaal doorgroeien, loonbenchmark,...

Geboeid door ons gevarieerd aanbod? Schrijf je dan hier in voor de door jou gekozen cluster(s).

Datum

Uur

Plaats

di 10 oktober 2017
13:30
De Barrier
di 14 november 2017
17:30
De Barrier
di 12 december 2017
17:30
De Barrier
di 6 februari 2018
17:30
De Barrier
di 13 maart 2018
17:30
THV
di 8 mei 2018
17:30
De Barrier
vr 15 juni 2018
18:30
Proclamatie & BBQ
* deelname BBQ niet inbegrepen
Prof. dr. Walter Hendriks

Professor

Anneleen Michiels

Prof. Dr. Annelien Michiels heeft in haar onderzoek allerhande finance en verloningsaspecten in familiebedrijven onderzocht, met telkens specifieke aandacht voor het professionaliseringsproces. Zij was de afgelopen jaren verbonden aan de KU Leuven waar zij o.a. strategisch management en governance doceerde. Sinds 2016 is zij professor aan het Research Center for Entrepreneurship and Family firms van de UHasselt. Verder is Anneleen van 2017 tot 2020 Chair van de Family Business Research Group voor de toonaangevende European Academy of Management.