Futureproof retail

De winkel van morgen

Doelgroep

U bent actief in de retailsector en wilt weten hoe u in een snel veranderende maatschappij met een gewijzigd koopgedrag uw onderneming ‘futureproof ‘ kan maken. Ook franchisenemers (en ondernemers met een fysiek contactpunt voor klanten) behoren tot deze doelgroep.

Programma

We delen deze cluster op in twee delen. In het eerste deel van de cluster bekijken we het gewijzigd koopgedrag en de veranderende consument vanuit verschillende invalshoeken. Ook andere concepten zoals innovatie en waardecreatie worden uitgebreid behandeld. Wat betekent innovatie in retail en is nieuw zijn de juiste strategie voor uw onderneming?

In het tweede deel van deze cluster komt de fysieke winkel uitgebreid aan bod. We staan stil bij de identiteit van de onderneming. Het DNA van uw onderneming bepalen is cruciaal, maar vervolgens is er werk aan de winkel en moet de motor draaien.

Tijdens de sessies komen de volgende thema’s uitgebreid aan bod:

  • Gewijzigde consument en koopgedrag
  • Innovatie in retail
  • Waardecreatie
  • Identiteit & storytelling
  • Motor: de machine moet draaien
  • Beleving

Geboeid door ons gevarieerd aanbod? Schrijf je dan hier in voor de door jou gekozen cluster(s).

Datum

Uur

Plaats

ma 15 oktober 2018
13:30
De Barrier
ma 19 november 2018
17:30
De Barrier
ma 10 december 2018
17:30
De Barrier
ma 25 februari 2019
17:30
De Barrier
ma 25 maart 2019
17:30
De Barrier
ma 13 mei 2019
17:30
De Barrier
vr 14 juni 2019
18:30
Proclamatie & BBQ
Professor Katelijn Quartier

Professor

Katelijn Quartier

Katelijn Quartier heeft een Ph.D in retail design en werkt momenteel aan de Faculteit Architectuur en Kunsten van de Universiteit Hasselt, waar ze de positie bekleedt van academisch directeur van het kenniscentrum Retail Design Lab. Zij en het lab onderzoeken hoe de winkel van morgen eruit moet zien en wat de rol van design en andere ruimtelijke aspecten daarin speelt. Naast onderzoek geeft ze les in theorie en praktijk aan studenten en professionals. Ze heeft haar werk gepresenteerd op verschillende internationale conferenties en ze heeft o.a. gepubliceerd in enkele boeken en internationale journals.