Financiën

Hoe je financiële kennis inzetten om meer uit je bedrijf te halen?

Een goede systematische en proactieve bedrijfsrapportering is voor elk bedrijf cruciaal om te groeien. In het ‘next level’ financiën dagen we je uit om meer met je financiële data te doen. Door hier zo efficiënt mogelijk mee aan de slag te gaan ben jij voorbereid op wat de toekomst brengt en is een succesvolle impact op jouw bedrijf gegarandeerd!

Doelgroep

U heeft reeds een stevige bagage in financiële analyse en wenst bredere kennis en inzichten te bekomen in het optimaliseren van uw resultaten. Je wil de gecapteerde informatie efficiënter inzetten om beter te kunnen sturen.

Programma

We vangen de cluster aan met analyse en inzetten van rapporten. Opvolging in de praktijk: vinger aan de pols en korter op de bal gespeeld.

Vervolgens gaan we in op onderstaande topics:

  • Cash is King: Hoe kasstroom uw ultieme beslissingsinstrument wordt! Inzichten in financiële kengetallen gebaseerd op kasstromen. Hoe EBITDA en cash hand in hand gaan.
  • Nieuwe financieringsbronnen: blijft de bank een essentiële partner in uw financieringsbehoefte? De 15 financieringsbronnen naast de bank uitgespit!
  • Fiscaliteit en veranderende wetgeving: nieuwe taxshift, meerwaarde belastingen,… en andere ingrijpende maatregelen toegelicht.
  • Optimaliseren eigen vermogen voor ondernemer en onderneming: Pensioenopbouw (IPT, VAPZ,…) en andere mechanismen verder bekeken (zoals Tax shelter)

Geboeid door ons gevarieerd aanbod? Schrijf je dan hier in voor de door jou gekozen cluster(s).

Datum

Uur

Plaats

ma 23 oktober 2017
13:30
De Barrier
ma 20 november 2017
17:30
De Barrier
ma 18 december 2017
17:30
De Barrier
ma 5 februari 2018
17:30
De Barrier
ma 12 maart 2018
17:30
THV
ma 7 mei 2018
17:30
De Barrier
vr 15 juni 2018
18:30
Proclamatie & BBQ
* deelname BBQ niet inbegrepen
Professor Ghislain Houben

Professor

Ghislain Houben

Ghislain Houben is professor ondernemerschap, ondernemingsplan, en entrepreneurial financiering aan de Universiteit Hasselt en K.U. Leuven. Daarnaast heeft hij een uitgebreide ervaring in diverse studie- en adviesopdrachten voor en over KMO’s en in executive opleidingsprogramma’s in binnen- en buitenland. Vanuit deze ruime ervaring is hij lid stuurgroep PXL - UH StudentStartUp waarbij hij jonge afstudeerders enthousiast coacht bij de opstart van hun onderneming. Maar Ghislain is ook professionele wijnbouwer die in 2012, 2013 en 2014 titels voor de beste Belgische wijn won.