Digitalisering in kmo's

Hoe kan IT uw bedrijf sterker maken? Deze cluster geeft een inzicht van wat er vandaag bestaat op vlak van digitalisering voor kmo’s maar ook wat er op dezelfde kmo’s afkomt.

Doelgroep

Je wilt een zicht krijgen op de IT-architectuur van jouw bedrijf. In deze cluster reiken we je een kader om keuzes te leren maken inzake de IT-architectuur van je bedrijf. Deze cluster is voor iedereen die een breder en beter inzicht wilt krijgen om tot een beter beslissingsproces te komen.

Programma

In deze cluster digitalisering voor kmo’s willen we Eigenaars-Ondernemers laten kennismaken met de IT-achitectuur van een kmo. Een IT-strategie helpt niet alleen om beslissingen te nemen maar geeft ook een beter zicht op het IT-budget binnen de onderneming. Wat koop je vandaag en wat betekent dit eigenlijk voor jouw bedrijf? Hoe zit het met jouw digitale communicatie? Moet u actief zijn op Facebook, Twitter, LinkedIn, Instagram,… en hoe pak je dat aan? Internet of Things kunnen we niet vermijden. Hoe ver is dit van ons bed? Daarnaast beschikt elke onderneming over een hoeveelheid aan data. Hoe ga je hiermee aan de slag, wat leren de data en hoe kan je dat rapporteren? We staan ook stil bij de verschillende platformen van vandaag. Wat betekent de keuze voor een bepaald platform (Microsoft, Apple,…)? Door zo concreet mogelijk te werken, reiken we aan het eind van de rit een kader om beslissingen inzake IT ook binnen de hele strategie van de bedrijfsvoering te laten passen.

Volgende thema’s komen in deze cluster aan bod:

  • IT strategie: budget, good practices
  • Communicatie
  • Internet of Things
  • Data en rapporteringsvormen
  • Intern automatiseren
  • Bestaande platformen en hun mogelijkheden

Geboeid door ons gevarieerd aanbod? Schrijf je dan hier in voor de door jou gekozen cluster(s).

Datum

Uur

Plaats

do 13 december 2018
13:30
Kasteel Ter Poorten
do 17 januari 2019
17:30
De Barrier
do 28 februari 2019
17:30
Kasteel Ter Poorten
do 28 maart 2019
17:30
De Barrier
do 25 april 2019
17:30
De Barrier
do 23 mei 2019
17:30
De Barrier
vr 14 juni 2019
18:30
Proclamatie & BBQ
Professor Benny Westaedt

Professor

Benny Westaedt

Benny Westaedt heeft 25 jaar ervaring in IT als ondernemer. Dit zowel bij internationale bedrijven als bij lokale KMO’s. Bij Van Havermaet is hij verantwoordelijk voor IT, digitalisering en de uitbouw van nieuwe producten en diensten. Daarnaast heeft hij een adviserende rol bij FWO voor de industrialisering van de Vlaamse supercomputers en bij Agoria.